
Urządzenia i Akcesoria
Mutton Peratal
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
mustard seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
white dhal (ulunthu)1 tsp
-
fennel seeds1 tsp
-
cloves6
-
star anise2
-
cardamom seeds only6
-
cinnamon stick1
-
cooking oil50 g
-
onions sliced thinly200 g
-
curry leaves deveined5 sprigs
-
mutton boneless leg, cut in cubes (3 cm x 3 cm)1500 g
-
coconut milk190 g
-
water60 g
-
ginger garlic paste (see tip)80 g
-
chilli powder40 g
-
meat curry powder15 g
-
fennel powder2 tsp
-
cumin powder2 tsp
-
sugar2 tsp
-
salt adjust to taste2 tsp
-
potatoes cut in cubes (2 cm x 2 cm)350 g
-
fresh coriander40 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
678 kcal /
2836 kJ
Białko
67 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
448 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Curry Mee
30 min
Rasam
20 min
Lemon rasam
40 min
Vegetable Sambar
35 min
Potato Peratal
40 min
Malabar Prawn Curry
1 godz. 25 min
Whole fish curry
45 min
Ginger Garlic Paste
10 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min