
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp white dhal (ulunthu)
- 1 tsp fennel seeds
- 6 cloves
- 2 star anise
- 6 cardamom seeds only
- 1 cinnamon stick
- 50 g cooking oil
- 200 g onions sliced thinly
- 5 sprigs curry leaves deveined
- 1500 g mutton boneless leg, cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 190 g coconut milk
- 60 g water
- 80 g ginger garlic paste (see tip)
- 40 g chilli powder
- 15 g meat curry powder
- 2 tsp fennel powder
- 2 tsp cumin powder
- 2 tsp sugar
- 2 tsp salt adjust to taste
- 350 g potatoes cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 40 g fresh coriander
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 678 kcal / 2836 kJ
- Białko
- 67 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 448 mg