Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g chicken thigh fillets, with skin, cut in pieces (4 cm)
- 30 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 3 garlic cloves
- 30 g sesame oil, dark (roasted)
- 20 g fresh ginger, cut in thin slices
- 15 dried chillies, rinsed, deseeded, soaked for 5 minutes and cut in 3 cm length
- 10 g brown sugar
- 1 pinch salt
- 1 tbsp cornflour (starch)
- 1 tbsp water
- 50 g onions, cut in wedges
- 50 g roasted cashew nuts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1250 kJ / 299 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Ginger sesame oil chicken
25min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Lemon Chicken
25min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Spicy Soy Sauce Chicken
30min
Turmeric Chicken
50min
Curry chicken
1h
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min