Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 125 g de beurre, en morceaux
- 50 g de sucre
- 1 pincée de cannelle moulue
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151 kJ / 278 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bonhomme en pâte
2j 10 menit
Émincé de poulet Parmentier
1 Std. 15 Min
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Cake imbibé au citron
1j 30 menit
Pains de Saint-Gall
26h 30 min
Macarons au caramel
1h 50min
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Ragoût de bœuf
1h 50min
Gâteau de Linz
1j
Gâteau du Vully
2j 30 menit