Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Windbeutel
- 250 g Wasser
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 2 geh. EL Speisestärke (25 g)
- 5 Eier
- 1 gestr. TL Backpulver
Sahne-Kirsch-Füllung und Fertigstellung
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
- 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2977 kJ / 711 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandteig
2j
Biskuit
1h 50min
Schwarzwälder Kirschtorte
3sa
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeersahne
1j
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2j 30 menit
Windbeutel mit Mocca-Sahne-Füllung
2j
Windbeutel mit Preiselbeersahne
1j 30 menit
Pfirsich-Biskuitrolle
2j 10 menit
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2j
Frankfurter Kranz
6h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2j 30 menit
Streusel
5 min