Schwarzwälder Kirschtorte
TM5 TM6

Schwarzwälder Kirschtorte

4.2 (155 ocen)

Składniki

Biskuitteig

  • 6 Eier
  • 250 g Zucker
  • 150 g Mehl
  • 150 g Speisestärke
  • ½ Pck. Backpulver
  • 2 EL Kakao

Mürbeteig

  • 200 g Mehl
  • 50 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 Eigelb

Füllung und Fertigstellung

  • 1 Glas Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
  • 1 Pck. Tortenguss, rot
  • 50 g Kirschwasser
  • 30 g Puderzucker
  • 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 4 Pck. Sahnesteif
  • 150 g Schokoladenraspel
  • 16 Belegkirschen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2417 kJ / 576 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
30 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy