Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitteig
- 6 Eier
- 250 g Zucker
- 150 g Mehl
- 150 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 2 EL Kakao
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- 50 g Kirschwasser
- 30 g Puderzucker
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Pck. Sahnesteif
- 150 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2417 kJ / 576 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
10u. 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3hod.
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Biskuitrolle
2小时 10 分钟
Schoko-Biskuitrolle
14u.
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Käse-Sahne-Torte
6h
Schwarzwälder Kirschrolle
1 Std. 30 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Eierlikör-Mandel-Torte
4u.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h