Klassischer Streuselkuchen

Klassischer Streuselkuchen

4.2 500 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 Stücke

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
    770 g
  • Zucker
    230 g
  • Salz
    1 Prise
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Ei
    1
  • Butter weich, in Stücken
    230 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ¾ TL
  • Milch
    220 g
  • Crème fraîche
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 310 kcal / 1300 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...