![Klassischer Streuselkuchen Klassischer Streuselkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/648AC41C-D330-4B4D-B157-E26B3EAEE544/Derivates/69557ca0-9f3d-40e8-bc36-3fb55b9afcb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 770 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 230 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 230 g Butter, weich, in Stücken
- ¾ TL Zitronenschale, gerieben
- 220 g Milch
- 200 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1300 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min
Amerikaner "black&white"
1 Std.
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Rührkuchen
1 Std. 10 Min
Kalter Hund
7 godz.
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min
Tortenboden
45min
Käsekuchen
4h 30min
Streusel
5 Min
Bunter Retro-Obstboden
10h