Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 125 g Mehl
- 25 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 6 Eier (Kl. M)
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 250 g Mango, reif, in Würfeln
- 30 g Limettensaft
- 2 Pck. Sahnesteif
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 6 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 660 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 500 g Magerquark
- 100 g Zucker
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
10sa 30 dk
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2h 10min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Schoko-Biskuitrolle
14h
Käse-Sahne-Torte
6h
Eierlikör-Mandel-Torte
4h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h