Frankfurter Kranz
TM6 TM5

Frankfurter Kranz

4.6 (485 ocen)

Składniki

Biskuit

  • 5 Eier
  • 150 g Zucker
  • 230 g Mehl
  • ½ TL Backpulver
  • 1 Prise Salz

Buttercreme und Fertigstellung

  • 400 g Milch
  • 80 g Zucker
  • 1 Pck. Vanillepuddingpulver
  • 1 Prise Salz
  • 220 g Butter, weich, in Stücken
  • 100 g Sauerkirschkonfitüre
  • 200 g Haselnusskrokant
  • 2 Cocktailkirschen, in je 8 Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1325 kJ / 317 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy