![Frankfurter Kranz Frankfurter Kranz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37638B7E-8CB8-48D3-8A6A-255641A0C714/Derivates/234D526D-C01F-4B9A-8FAC-635DD6F2F448.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 5 Eier
- 150 g Zucker
- 230 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Buttercreme und Fertigstellung
- 400 g Milch
- 80 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 Prise Salz
- 220 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Sauerkirschkonfitüre
- 200 g Haselnusskrokant
- 2 Cocktailkirschen, in je 8 Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1325 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Käse-Sahne-Torte
6 godz.
Biskuit
1h 50min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Puddingbrezel
2h 30min
Bienenstich
5h 30min
Donauwellen
2h 30min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1h 50min
Zitronen-Biskuitrolle
5 Std.
Lübecker Nusstorte
4 Std. 15 Min
Himmelstorte
1h 40min
Tortenboden
45 Min