Frankfurter Kranz

Frankfurter Kranz

4.5 531 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
16 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Eier
    5
  • Zucker
    150 g
  • Mehl
    230 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    1 Prise
Buttercreme und Fertigstellung
  • Milch
    400 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken
    220 g
  • Sauerkirschkonfitüre
    100 g
  • Haselnusskrokant
    200 g
  • Cocktailkirschen in je 8 Stücken
    2

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 317 kcal / 1325 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...