![Nussecken de luxe Nussecken de luxe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89E833B3-3C3A-4342-8B44-F70F33E2A354/Derivates/142c4af1-d281-4b6a-8c66-52d4e7089a0c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 360 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Nussfüllung und Fertigstellung
- 400 g Nusskern-Mischung, ganz
- 340 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zucker
- 100 g Sahne
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g dunkle Schokoladenglasur, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Nussecken
1 Std. 10 Min
Nussecken
1 Std. 30 Min
Mandel-Spritzgebäck
1j
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Getränkter Mandelkuchen
2 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Eierlikör-Mandel-Torte
4h
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Frankfurter Kranz
6h