Urządzenia i Akcesoria
Christstollen, klassisch
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Portionen
Składniki
-
Mandeln100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Milch120 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten300 g
-
Zucker100 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Marzipan-Rohmasse weich, in Stücken100 g
-
Rosinen250 g
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rum40 g
-
Puderzucker30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1125 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Oh, wie süss!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bethmännchen
9 godz. 30 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Marzipanstollen
4 godz.
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 godz.
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Rotweinstollen
48 godz.
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Mohnstollen
26 godz.
Stollenhappen
50 min
Christstollen
12 godz.
Stollenkonfekt
2 godz. 30 min