Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 120 g Milch
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 100 g Marzipan-Rohmasse, weich, in Stücken
- 250 g Rosinen
- 50 g Orangeat
- 50 g Zitronat
- 40 g Rum
- 30 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Walnuss-Stollen
27hod.
Stollenhappen
50 menit
Stollenkonfekt
2j 30 menit
Englische Stollen
32 godz.
Mohnstollen
26 Std.
Quarkstollen
1h 10 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2j
Elisenlebkuchen
5h
Christstollen
12 Std.
Marzipanstollen
4 Std.
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Pflaumen-Quark-Stollen
12 Std.