Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 340 g Zucker
- 150 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 6 Eier, getrennt
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 700 g Stachelbeeren, aus den Glas, abgetropft, Saft aufgefangen
- 12 g Tortenguss, weiß
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1860 kJ / 445 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 Std. 15 Min
Donauwellen
2h 30min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Tortenboden
45min
Frankfurter Kranz
6 Std.
Bunter Retro-Obstboden
10h
Kirsch-Streusel-Kuchen
2u. 5min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h