![Bunter Retro-Obstboden Bunter Retro-Obstboden](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0b461d7a-625d-48a6-8678-4a1b6eaf3c45/Derivates/e161fc51-ddf8-4bb6-90d8-a34898c282d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obstboden
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 4 Eier
- 120 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver (opcjonalnie)
- 1 Prise Salz (opcjonalnie)
Belag
- 1 Dose Cocktailfrüchte (Abtropfgew. 500 g)
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 592 kJ / 142 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 Std.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Tortenboden
45min
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Streusel
5 menit