Urządzenia i Akcesoria
Bunter Retro-Obstboden
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
12 Stücke
Składniki
Obstboden
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Eier4
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Mehl120 g
-
Backpulver (opcjonalnie)1 geh. TL
-
Salz (opcjonalnie)1 Prise
Belag
-
Cocktailfrüchte (Abtropfgew. 500 g)1 Dose
-
Tortenguss, weiß1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
592 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Tortenboden
45 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Streusel
5 min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3 godz. 15 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.