Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Mehl
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Kuchen und Fertigstellung
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 150 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 3 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 100 g Saure Sahne
- 350 g Sauerkirschen, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1548 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussecken de luxe
1h 45min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Tortenboden
45min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Himmelstorte
1h 40min
Zwetschgenkuchen
2h
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min