Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Sahne-Rolle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Scheiben
Składniki
Biskuitrolle
-
Eier4
-
Eigelb1
-
Wasser30 - 40 g
-
Zucker und etwas mehr zum Bearbeiten120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mehl100 g
-
Backpulver1 Msp.
-
Speisestärke25 g
Zitronen-Sahne-Creme und Fertigstellung
-
Gelatine6 Blätter
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt800 g
-
Puderzucker100 g
-
Zitronensaft100 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
36 mg
Białko
3 g
Kalorie
1176 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Donauwellen
2 godz. 40 min
Bienenstich
3 godz.
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min
Oster-Biskuitrolle
9 godz. 30 min
Holländische Kirschtorte
2 godz. 30 min
Zitronen-Biskuitrolle
5 godz.
Gefüllte Streuseltaler
2 godz. 30 min
Bienenstich
2 godz. 40 min
Nuss-Sahne-Torte
8 godz.
Frankfurter Kranz
6 godz.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Klassischer Käsekuchen
4 godz.