Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitrolle
- 4 Eier
- 1 Eigelb
- 30 - 40 g Wasser
- 120 g Zucker und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mehl
- 1 Msp. Backpulver
- 25 g Speisestärke
Zitronen-Sahne-Creme und Fertigstellung
- 6 Blätter Gelatine
- 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Puderzucker
- 100 g Zitronensaft
- 2 Pck. Sahnesteif
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geröstete Kokos-Makronen
1小时
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Bienenstich
2 Std. 40 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3hod.
Himbeer-Biskuit-Röllchen
30min
Nuss-Sahne-Torte
8 godz.
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3hod.
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Vanille-Buttercreme-Torte
7h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Marzipan-Torte
5h
Käse-Sahne-Torte
6h