Petits fondants au chocolat accompagnés de sorbet à la mangue et fruit de la passion

Petits fondants au chocolat accompagnés de sorbet à la mangue et fruit de la passion

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Fondants au chocolat
  • de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de beurre en morceaux (3 cm)
    120 g
  • œufs
    3
  • de sucre brut moulu
    60 g
  • de farine
    20 g
  • de poudre à lever
    ¼ c. à café
Sorbet
  • de sucre
    50 g
  • citron vert le zeste d'un ½ citron vert finement prélevé à l’économe
    1
  • de mangue coupée en morceaux (1 cm), congelée
    300 g
  • blanc d'œuf
    1
Finition
  • fruits de la passion coupés en deux, en prélever la pulpe
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 465 kcal / 1946 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...