![Gnocchi de pommes de terre Gnocchi de pommes de terre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A94F682-EF98-4805-AF10-607A8B69FC74/Derivates/F4247BBE-40EB-4264-A845-14BA911AD0C8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en gros morceaux (3 cm)
- 1000 g d'eau
- 800 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, en rondelles
- 50 g huile d'olive
- 250 - 300 g de farine
- 1 œuf (env. 60 g)
- 1 ½ - 2 c. à café de sel, au goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi de pommes de terre
1u. 15min
Risotto
30min
Vermicelles
3h 15 min
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
45 min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Polenta
1h
Fougasse aux olives
2 Std. 20 Min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Couronne aux herbes et à l’ail
3 Std. 30 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Polenta tessinoise
45 min