![Petits pains sans gluten et sans blé Petits pains sans gluten et sans blé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/86963.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes, pelées
- 30 g de cosses de psyllium
- 2 c. à café de levure, sans gluten
- 1 c. à café de sel fin
- 3 blancs d'oeufs
- 30 g de vinaigre
- 250 g d'eau, bouillie
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner choco-noisette
15min
Pancakes épeautre-sarrasin-banane
25min
Focaccia sucrée aux noisettes
1 Std. 45 Min
Soupe asiatique aux légumes et au tofu
1 Std. 30 Min
Gâteau polenta, mandarine et amandes
2u. 35min
Biscuits au quinoa
1h
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Muffins aux carottes et noix
45 min
Pain complet sans gluten
4 Std.
Focaccia sans gluten
1h
Pain à la farine de millet
2u. 35min
Petits pains sans gluten (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min