Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre, mou et un peu pour le moule
- 250 g de beurre, mou
- 300 g de sucre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 sachet de poudre à lever (11 g)
- 10 g de Grand Marnier
La crème au chocolat
- 300 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 300 g de crème, 35 % m.g.
Le nid en chocolat
- 100 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 7 œufs de pâques en chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2976 kJ / 716 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Lasagnes
2 Std.
Gâteau choco-coco
40min
Moelleux au chocolat
45 Min
Éclairs au chocolat
1小时 15 分钟
Gratin dauphinois
50min
Mayonnaise
5 dk
Meringues de l'Emmental
2小时 15 分钟
Galette des rois aux poires et au chocolat
1hod. 40min
Panna cotta
6h 15min
Moelleux au chocolat
1小时 15 分钟
Sablés viennois au chocolat
50min