![Biscuits à la pâte à tartiner au chocolat Biscuits à la pâte à tartiner au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e93ddfb8-f4d8-470a-88d8-1accb99b37e6/Derivates/6e6e3b9a-33c2-4f40-9d74-ba7a3c70f1f9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 8 g de sucre vanillé
- 2 œufs
- 200 g de farine de blé
- 180 g de farine de blé complet
- ¼ de c. à café de poudre à lever
- 230 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 110 g de crème entière
- 18 amandes entières, émondées
- pépites de chocolat, type Smarties® (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake basique
10h
Salsa de piments habanero
10min
Moutarde aux figues
1 Std.
Crème de cacahuètes
5min
Churros
1ωρ. 15 λεπτ.
Brownies
45 Min
Cookies au chocolat
45 Min
Tarte fine aux deux chocolats et fruits rouges
4 godz. 20 min
Sirop de thé glacé
30min
Grittibenz sucré
2h 15min
Nectar de framboises
10min
Sauce au chocolat pour tous les jours
20 dk