Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Wasser
- ½ TL Zucker
-
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe -
300
g Pizzamehl
lub 300 g Manitoba-Mehl - 20 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Salz
Belag
- 80 g Zwiebel, halbiert
- 40 g Olivenöl, nativ
- 100 g Peperoni, rote und gelbe Peperoni, in Stücken (3-4 cm)
- ½ TL Salz, nach Belieben
- 130 g Zucchetti, in Scheiben (5 mm)
- 80 g Auberginen, in Scheiben (5 mm)
- 100 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose, oder frisch
- 100 g Mozzarella-Minikugeln, gut abgetropft
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensauce für jeden Tag
30min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Spaghetti Bolognese
40min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3h
Zwetschen-Küchlein
1h 30min
Ratatouille
40min
Apfelwähe
1h 15 min
Klassische Lasagne
2h
Conchiglie an frischer Tomatensauce mit Ziegenkäse
45min
Erdbeer-Quarktorte
2 Std. 50 Min
Pizza "Tricolore"
1h 45min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40min