Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua, per cuocere al vapore
- 2000 g di sale grosso
- 1 orata, eviscerata e pulita, con la testa e le squame (800-1000 g)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 goccio di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1268 kJ / 304 kcal
- Białko
- 45.74 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30 Min
Purea di patate
45 Min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Carciofi alla romana
50 min
Merluzzo con burro agli agrumi
50 min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Glassa di zucchero
10min
Orata al sale
40min
Seppie con i piselli
35min
Castagne lesse
55 Min
Cipolle caramellate (200 g)
40min
Pesto di basilico
10min