Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di albicocche secche denocciolate
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 1 pizzico di aglio in polvere
- 5 foglie di prezzemolo fresco
- 250 g di macinato di tacchino
- 30 g di Feta a pezzetti
- 20 g di fiocchi di avena
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di pinoli (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1094.3 kJ / 261.6 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 322.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarde al sugo di pomodoro
40 min
Purè di patate nature
55min
Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)
1óra
Menù: Tonno di gallina e patate prezzemolate; Bonet
10 min
Ragù di carne alla bolognese
1óra 15p
Gnocchi di patate
1óra 15p
Spaghetti con polpette al sugo (Bimby Friend)
45 min
Pentolata di riso e zucca
50min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35 min
Spaghetti al sugo di polpettine
1h 30 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2óra