Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 85 g di olio extravergine di oliva
-
½
cucchiaino di peperoncino in polvere + q.b.
lub ½ cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato + q.b. - 1000 g di cozze, fresche, pulite o da pulire, intere con il guscio
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola o fresca
- 100 g di vino bianco, secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa al pomodoro
40 min
Cipolle rosolate (200 g)
25 min
Lasagne
2h
Carciofi alla romana
50 min
Torta tripla al cioccolato
3h
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 min
Salsa olandese
15 menit
Funghi all'aglio
20 min
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 min
Spezzatino di manzo su purea di sedano
Brak ocen
Sugo alla bolognese
3h 15min
Gamberi in casseruola con vermicelli
30 min