Cozze in salsa di pomodoro piccante
TM5 TM6

Cozze in salsa di pomodoro piccante

4.2 (6 ocen)

Składniki

  • 120 g di cipolle, tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 85 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di peperoncino in polvere + q.b.
    lub ½ cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato + q.b.
  • 1000 g di cozze, fresche, pulite o da pulire, intere con il guscio
  • 200 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola o fresca
  • 100 g di vino bianco, secco
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1076 kJ / 257 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy