Cozze in salsa di pomodoro piccante

Cozze in salsa di pomodoro piccante

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 120 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 85 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di peperoncino in polvere + q.b.
    ½ cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato, + q.b.
  • 1000 g di cozze, fresche, pulite o da pulire intere con il guscio
  • 200 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
  • 100 g di vino bianco, secco
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6 g
Kalorie 1076 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...