Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro per imburrare
Impasto
- 50 g di Parmigiano, a pezzi
- 500 g di patate, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe
- 50 g di panna
- 1 uovo
- 2 cucchiaini di maizena
- 50 g di fiocchi d'avena (senza glutine)
Farcitura
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio di oliva
- 300 g di pomodori, tagliati in quattro spicchi
- ½ cucchiaino di maggiorana
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 1 cucchiaino di granulato per brodo (senza glutine)
- 250 g di mozzarella, a fettine
- preparato di erbe aromatiche secche per pizza (senza glutine) q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2294 kJ / 548 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di peperoni
20 min
Pan di Spagna facile alle mele
50 min
Crostata salata di spinaci
1h
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Pasta sfoglia veloce
2h
Sformato di zucchine
1 Std. 10 Min
Insalata di cetrioli e mortadella
10 min
Bagel con salmone affumicato e rucola
2h
Insalata di pasta
35 min
Focaccia di patate
2h 50min
Risotto salame e piselli
30 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min