Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro per imburrare
Impasto
- 50 g di Parmigiano, a pezzi
- 500 g di patate, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe
- 50 g di panna
- 1 uovo
- 2 cucchiaini di maizena
- 50 g di fiocchi d'avena (senza glutine)
Farcitura
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio di oliva
- 300 g di pomodori, tagliati in quattro spicchi
- ½ cucchiaino di maggiorana
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 1 cucchiaino di granulato per brodo (senza glutine)
- 250 g di mozzarella, a fettine
- preparato di erbe aromatiche secche per pizza (senza glutine) q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2294 kJ / 548 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Base per pizza
49hod. 30min
Pasta al forno dell'alpigiano
50min
Minestrone con ceci
40min
Torta di mele con crumble
2h 30min
Frittelle di patate
45min
Pizza alle verdure
2 Std. 5 Min
Quiche al mascarpone e pomodori
1h 30min
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2 Std. 10 Min
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Torta allo yogurt e sambuco
7h 15 min
Cubetti di frittata con broccoli
Brak ocen
Spaghetti al sugo di pancetta
35min