Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Homemade Mayonnaise
-
250
g grapeseed oil, room temperature
lub 250 g neutral oil, e.g. safflower, canola, room temperature - 1 egg yolk, room temperature
-
15
g white wine vinegar
lub 15 g white vinegar - 1 tsp water
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
Hard Boiled Eggs
- 6 eggs, large, cold from the fridge
- water, to fill to 1 litre mark
- cold water, to cool eggs
- ice cubes, 2 large trays
Filling
- 7 g Dijon mustard
- 7 g shallot, minced
-
3 - 5
drops Tabasco
lub 1 pinch ground cayenne pepper - freshly ground black pepper, to taste
- salt, to season, to taste
- paprika, to garnish
- fresh chives, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 994.5 kJ / 237.7 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 157 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Olive Dip
10min
Dirty Rice
1h 5min
Basic White Long Grain Rice
35min
Shredded Beef in Brown Ale
10 Std. 20 Min
Sour Plum Sauce
Brak ocen
Steamed Sunny Side Up Eggs
20min
Steamed Scallion Rolls
3 Std.
Bistro Mayonnaise
5min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Tuna Deviled Eggs
40min
Deviled Eggs
20min