Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ citroen, liefst biologisch
- 2 snuifje fijn zout, plus extra naar smaak
- 2 snuifje vers gemalen zwarte peper, plus extra naar smaak
- 4 - 6 zongedroogde tomaten, in olie, goed uitgelekt
- ¼ teentje knoflook (opcjonalnie)
- 400 g kalkoenfilet, zonder vel (4 filets)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1000 g water
- 1 el groentebouillon
- 400 g verse groene erwten, gepeld
- 4 verse muntblaadjes, gewassen en gedroogd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35 Min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25 Min
Steak au Poivre
20 Min
Romige groentensoep, gestoomde kip en groenten tagliatelle
45 Min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1 Std.
Koekjes met chocoladedragees
1 Std.
Vissticks met tomatensaus
50 Min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30 Min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min
Forelmousse
5 min