Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ citroen, liefst biologisch
- 2 snuifje fijn zout, plus extra naar smaak
- 2 snuifje vers gemalen zwarte peper, plus extra naar smaak
- 4 - 6 zongedroogde tomaten, in olie, goed uitgelekt
- ¼ teentje knoflook (opcjonalnie)
- 400 g kalkoenfilet, zonder vel (4 filets)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1000 g water
- 1 el groentebouillon
- 400 g verse groene erwten, gepeld
- 4 verse muntblaadjes, gewassen en gedroogd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warme chocolademelk
10 min
Tropische mousse zonder toegevoegde suikers
10 min
Champignon en feta strudel met spinazie
1h 45min
Veenbessen-chocolade cakemix
Brak ocen
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2 Std. 45 Min
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8 Std. 10 Min
Piña Colada sorbet
30 Min
Pikante kalkoensatés
1 Std.
Ananaspakketjes
1 Std.
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 Min
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Kip met warme aardappelsalade
55min