Wersje kompatybilne
Layered patties and vegetables with bell pepper sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g fresh parsley, leaves only
- 150 g spring onions, cut into pieces
-
900
g lamb shoulder meat, minced
lub 900 g beef, minced - 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper, plus extra to taste
- 400 - 500 g onions, 300 g cut in halves
- 150 g red peppers, cut into pieces
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- 200 g water
- 400 g potatoes, sliced (0.5 cm)
- 350 g fresh tomatoes, sliced (0.5 cm)
- 200 - 250 g green peppers, cut into 8 rings
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
Alternatywne przepisy
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20min
Yogurt Dressing
5 min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20min
Sweet Raisin Pancake (Kaiserschmarrn)
35min
Saskatoon Berry Jam
35min
Confetti Rice
45min
Orange coloured eggs
Nessuna valutazione
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Middle eastern stuffed chicken
2 godz. 25 min
Arseeyah
50min
Veal Pilaf
1h 25 min.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min.