
Wersje kompatybilne
Layered patties and vegetables with bell pepper sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g fresh parsley leaves only
- 150 g spring onions cut into pieces
-
900
g lamb shoulder meat minced
lub 900 g beef minced - 1 tsp salt plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper plus extra to taste
- 400 - 500 g onions 300 g cut in halves
- 150 g red peppers cut into pieces
- 20 g olive oil plus extra for greasing
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- 200 g water
- 400 g potatoes sliced (0.5 cm)
- 350 g fresh tomatoes sliced (0.5 cm)
- 200 - 250 g green peppers cut into 8 rings
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 326 kcal / 1364 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Węglowodany
- 19.5 g