Wersje kompatybilne
Layered patties and vegetables with bell pepper sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g fresh parsley, leaves only
- 150 g spring onions, cut into pieces
-
900
g lamb shoulder meat, minced
lub 900 g beef, minced - 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper, plus extra to taste
- 400 - 500 g onions, 300 g cut in halves
- 150 g red peppers, cut into pieces
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- 200 g water
- 400 g potatoes, sliced (0.5 cm)
- 350 g fresh tomatoes, sliced (0.5 cm)
- 200 - 250 g green peppers, cut into 8 rings
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
Alternatywne przepisy
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Garlic dip (toum)
15min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken with bulgur and vegetables
3h 5min
Polenta
1 godz.
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min