Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chai latte ice cream
- 180 g white sugar
- 680 g pouring (whipping) cream
- 1 ½ tbsp black tea leaves (dried)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom
- ¾ tsp clove, ground
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp nutmeg
- ½ tsp fennel seeds
- 8 egg yolks
- 340 g full cream milk
- ½ tsp salt
Chocolate sauce
- 100 g chocolate, broken into pieces
- 250 g pure cream
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 30 g honey
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 - 2 pinches salt
- 4 - 6 waffle cones (good quality)
- whipped cream, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2353.7 kJ / 562.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 211.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip of all Dips (Thermodudes)
45 min
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
2h 5min
Roasted banana affogato
29 godz.
Avocado with egg and salmon tartare
50 Min
Rum baba
3 Std.
Sous vide scrambled eggs
35min
Rose Harissa
20min
Waffle cones
35min
Macaroons
40min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Mint choc chip ice cream
4h 15min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4 Std.