Urządzenia i Akcesoria
Sesame Cold Noodles
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
Toppings
-
Japanese cucumber whole, spiralized2
-
carrots skin removed2
-
sesame seeds, white toasted, for garnish
-
water3000 g
-
chicken breast fillet, skinless400 g
-
eggs2
-
dried noodles Beijing La Mien400 g
-
cooking oil for drizzling1 tbsp
Sesame Sauce
-
garlic cloves unpeeled2
-
sesame pastetahini paste (see tips)80 g
-
peanut butter creamy2 tbsp
-
hot water60 g
-
soy sauce60 g
-
brown sugar30 g
-
sesame oil2 tbsp
-
black vinegar2 tbsp
-
rice vinegar½ tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Sód
11910.7 mg
Białko
176.4 g
Kalorie
15471 kJ /
3697.6 kcal
Tłuszcz
193.9 g
Błonnik
27.7 g
Tłuszcz nasycony
53.7 g
Węglowodany
339.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cutter+
18 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sous-vide fish with lemon and herbs
1 godz. 15 min
Irish Seafood Chowder
55 min
Bacon Mayonnaise
20 min
Café Au Lait (Caffè Latte)
30 min
Gold Pineapple Te Fiti
10 min
Melon and cucumber sour mocktail
15 min
Skinny Lemon Ginger Sour
15 min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 godz. 15 min
Amaretto Sour (Metric)
10 min
Creamed pāua soup
1 godz.
Crushed ice
5 min
Raw kibbeh
15 min