Beef Jungle Curry

Beef Jungle Curry

3.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • long-grain white rice
    1 tbsp
  • black peppercorns
    2 tsp
  • dried chilies stems removed, to taste
    5 - 15
  • cardamom pods
    6
  • fresh galangal (Thai ginger) thinly sliced
    1 oz
  • fresh lemongrass thinly sliced (see Tip)
    1
  • shallots cut into pieces (approx. 2 large shallots)
    3 ½ oz
  • shrimp paste
    1 oz
  • fresh kaffir lime leaves midrib removed
    5
  • water divided
    36 oz
  • sirloin steak thinly sliced (approx. 2 in. x ¼ in.)
    16 oz
  • Thai eggplants stems removed, quartered (approx. 7 eggplants)
    9 oz
  • fresh mixed mushrooms e.g. straw, cremini, white button, cut into pieces if too large
    6 oz
  • fish sauce
    2 oz
  • palm sugar
    ¼ tsp
    ¼ tsp sugar
  • fresh red Thai chilies thinly sliced
    2
  • fresh holy basil
    4 - 5 sprigs
    4 - 5 sprigs fresh Thai basil

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 40 g
Kalorie 1226 kJ / 293 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...