Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp long-grain white rice
- 2 tsp black peppercorns
- 5 - 15 dried chilies, stems removed, to taste
- 6 cardamom pods
- 1 oz fresh galangal (Thai ginger), thinly sliced
- 1 fresh lemongrass, thinly sliced (see Tip)
- 3 ½ oz shallots, cut into pieces (approx. 2 large shallots)
- 1 oz shrimp paste
- 5 fresh kaffir lime leaves, midrib removed
- 36 oz water, divided
- 16 oz sirloin steak, thinly sliced (approx. 2 in. x ¼ in.)
- 9 oz Thai eggplants, stems removed, quartered (approx. 7 eggplants)
- 6 oz fresh mixed mushrooms, e.g. straw, cremini, white button, cut into pieces if too large
- 2 oz fish sauce
-
¼
tsp palm sugar
lub ¼ tsp sugar - 2 fresh red Thai chilies, thinly sliced
-
4 - 5
sprigs fresh holy basil
lub 4 - 5 sprigs fresh Thai basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Chili
1h 5min
Chicken Garam Masala
50min
Madras Curry Powder
5 min
Butter Chicken
4óra 5p
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
14sa 10 dk
Beef Stroganoff
40 min
Beef Stroganoff
1h
Chicken Marsala
40 min
Indian Chicken Curry
45 min
Yellow Chicken Adobo
50min
Cashew Chicken Stir Fry
30 min
Squid and Shrimp Risotto
1h