Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz dried figs (e.g. Calimyrna or Smyrna), destemmed, halved, plus extra to serve
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 oz carrots, in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 28 oz beef short ribs, flanken cut, Korean-style, cut into pieces (3 in.), (see Tip)
- 3 oz red wine
- 12 oz beef stock
- 10 oz crushed tomatoes
- 3 tbsp all-purpose flour
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 star anise
- 3 - 4 mini red bell peppers, destemmed, deseeded, sliced (½ in.), to serve
- precooked couscous, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 998 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1sa 5 dk
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1hod. 25min
Unsalted Butter
15 dk
Sous-Vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 dk
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2hod. 45min
Sweet and Spicy Chicken Wings
1sa 40 dk
Korean Beef Sauté
1hod. 25min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1sa
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4h
Lemon Garlic Chicken and Rice
1h 10min
Bourbon-Glazed Chicken Wings
50min