Beef Pot Pies

Beef Pot Pies

4.3 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • rosemary
    1 sprig
  • sirloin steak trimmed, cubed (1 in.)
    25 oz
  • shallots halved
    6 oz
  • carrots sliced (¼ in.)
    4 oz
  • celery sliced (½ in.)
    4 oz
  • butter cut into pieces
    1 ½ oz
  • all-purpose flour
    1 ½ oz
  • cremini mushrooms quartered
    6 oz
  • heavy whipping cream
    2 oz
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • salt to taste
    1 ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • frozen peas thawed
    5 oz
Pastry Dough
  • all-purpose flour
    10 oz
  • unsalted butter frozen, diced (¼ in.)
    4 oz
  • large eggs divided
    3
  • salt
    ½ tsp
  • ice water
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 733 kcal / 3067 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 973 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...