Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 sprig rosemary
- 25 oz sirloin steak, trimmed, cubed (1 in.)
- 6 oz shallots, halved
- 4 oz carrots, sliced (¼ in.)
- 4 oz celery, sliced (½ in.)
- 1 ½ oz butter, cut into pieces
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 6 oz cremini mushrooms, quartered
- 2 oz heavy whipping cream
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 5 oz frozen peas, thawed
Pastry Dough
- 10 oz all-purpose flour
- 4 oz unsalted butter, frozen, diced (¼ in.)
- 3 large eggs, divided
- ½ tsp salt
- 2 tbsp ice water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3067 kJ / 733 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 973 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatloaf
1 godz. 20 min
Shepherd's Pie
1 Std. 15 Min
Southwestern Shepherd's Pie
2 godz. 5 min
English Muffin Bread
1 godz. 20 min
Texas Sheet Cake
1 Std. 30 Min
Breakfast Scones
30 Min
Double Peanut Cookies
30 Min
Sausage Calzone with Sun-Dried Tomatoes
40 Min
Biscuits and Gravy
40 Min
Cheesy Milk Rolls
35 Min
Biscuit Chicken Pot Pie
1 Std. 5 Min
White Bread Rolls
3 Std. 30 Min