Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie

Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Fagottini al cioccolato
  • 120 g di latte
  • 30 g zucchero
  • 20 g di burro + q.b. per imburrare
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • 280 g di farina tipo 00
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 1 uovo
  • 16 pezzetti di cioccolato (circa 100 g)
  • 500 g di acqua
Salsa alle ciliegie
  • 600 g di ciliegie snocciolate fresche o congelate
  • 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
  • 30 - 40 g zucchero a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4 g
Kalorie 663 kJ / 158 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...