Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Uova
- 6 uova, medie (circa 60 g), fredde di frigorifero
- acqua, per riempire fino a 1 l
Nidi di Pasqua
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio di oliva
- 120 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Insalata di uova
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di scalogno
- 30 g di panna acida
- 10 g di senape
- 10 g di maionese
- 10 g di aceto
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- erba cipollina fresca, q.b. per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 143.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5 Std.
Polpettone allo speck con pere e vellutata di zucca (TM6)
1 Std.
Focaccine nere
4 Std.
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 Std. 30 Min
Aperitivo alla fragola (TM6)
15 Min
Fragole sottovuoto con salsa al cioccolato bianco
2 Std.
Bicchierini mimosa salati
2 Std.
Frollini salati al rosmarino
1 Std. 30 Min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 Min
Filetto di maiale bardato con pancetta sottovuoto
1 Std. 45 Min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 Std. 30 Min
Vitello tonnato sottovuoto
5 Std.