Scarpinasc

Scarpinasc

4.8 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 100 g di pane raffermo a pezzi
  • 200 g di brodo di carne o vegetale, caldo
  • 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • ½ limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 50 g di uvetta sultanina fatta rinvenire in acqua tiepida e strizzata
  • 50 g di amaretti duri, sbriciolati
  • 2 uova
Pasta fresca
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 240 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 200 g di burro a pezzi
  • 10 foglie di salvia fresca lavate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1.6 mg
Białko 36.4 g
Kalorie 5202 kJ / 1243.3 kcal
Tłuszcz 53.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 31.2 g
Węglowodany 156.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...