Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di brodo, di carne o vegetale, caldo
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di uvetta sultanina, fatta rinvenire in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di amaretti duri, sbriciolati
- 2 uova
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 240 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di burro a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5202 kJ / 1243.3 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 156.4 g
- Tłuszcz
- 53.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1.6 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Tartufi al cioccolato
Brak ocen
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2 Std.
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Pere sciroppate
721h 20min
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Torta cioccolato, caramello e noci
1u. 40min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Torta russa di Verona
2 Std.
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Dolce mattone
2h 20min