Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di brodo, di carne o vegetale, caldo
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di uvetta sultanina, fatta rinvenire in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di amaretti duri, sbriciolati
- 2 uova
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 240 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di burro a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5202 kJ / 1243.3 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 156.4 g
- Tłuszcz
- 53.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20min
Strüdel mummia alla zucca e cioccolato
2h
Agnolotti del plin
10 Std. 30 Min
Lorighittas
2h 15min
Cotechino alla Wellington
6h
Mini brioche al paté di petto d’anatra
22h 30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta pazientina
3h 55 min
Fritole veneziane
2 godz. 40 min
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30min
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1 Std. 35 Min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1 godz. 45 min