Uova strapazzate con spinaci e  formaggio di capra

Uova strapazzate con spinaci e formaggio di capra

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzione

Składniki

  • 50 g di cipolle tagliate a metà
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 10 g di burro, non salato + q.b. per imburrare
  • ¼ cucchiaino di sale + q.b. per cospargere
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 30 - 40 g di spinacini freschi, a seconda dei gusti
  • 50 g di formaggio caprino fresco fresco, sgocciolato, a fette
  • 4 uova
  • ½ mazzetto di erba cipollina fresca a rondelle
  • 500 g di acqua
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 626 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...