Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried broad beans
- 200 g dried white sweetcorn kernels (type canjica)
- 100 g popcorn kernels (unpopped), dried
- 2200 g water, plus extra for soaking
- 4 garlic cloves, crushed
- 2 bay leaves, dried
- 400 g bacon, cut in pieces (2 cm)
- 300 g pork spare ribs, cut in individual ribs
- 100 g white wine
- 4 tsp salt
- 1 pinch ground pepper
- 1 ½ tsp olive oil
- 200 g chorizo, in one piece
- 300 g kale, cut in thin strips (1 mm)
- 350 g sweet potato, cut in pieces (2 cm)
- 250 g pumpkin, cut in pieces (2 cm)
- 200 g onions, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 1 fresh red chilli, cut in slices
- 200 g tomatoes, cut in pieces
- 300 g canned butter beans, drained
- red chilli sauce (gindungo), for seasoning
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.7 kJ / 607 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
Brak ocen
Onion Tarte Flambée (TM6)
1h
Saskatoon Berry Jam
35min
Gin and lavender gelato
Brak ocen
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1hod. 30min
Dalgona coffee with Irish cream
15min
Quick coffee sorbet
5min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Frappé Coffee
5min
Sopa de Crema de Queso (Cheese Soup)
25min
Currywurst (sausages with curry ketchup)
20 min
Tuna empanada
1h 20min