Wersje kompatybilne
Shredded chicken in tomato sauce (tinga de pollo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g panela cheese (Mexican fresh cheese), cut in pieces
lub 200 g feta cheese, cut in pieces - 300 g onions, cut in halves
- 500 g tomatoes, cut in pieces
- 30 g oil
-
2
stock cubes (each for 0.5 l)
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade - 1000 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (3-4 cm)
-
30
g piloncillo, cut in pieces (see tip)
lub 30 g brown sugar -
20 - 30
g chipotle chillies, preserved (see tip)
lub 1 fresh chilli, deseeded, chopped - 2 dried bay leaves
-
18
Mexican tostadas
lub 18 taco shells - 250 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2417 kJ / 576 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 Min
Mixed Herbs Rice
35 Min
Chicken Enchiladas
40min
Prawn Tempura Rolls
2h 40min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25min
Chicken in Adobo Sauce with Plantain Purée
1h 15 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Hash Browns
35 Min
Shredded chicken in tomato sauce (Tinga de Pollo)
30 Min
Venezuelan Shredded Chicken with Arepas
40min
Tinga de pollo (shredded chicken)
35 Min