Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
lub 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin
Brak ocen
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10 min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Spicy sea bass (samke harra)
50 menit
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Cod with aïoli
40 min
Chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 Min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Sweet beet
15min
Salsa Brava
10 min