Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g couscous
- 850 g water
- 70 g olive oil
- 3 tsp salt
- 500 g tomatoes, cut in pieces
- 100 g onions, cut in pieces
- 400 g lamb meat for stew, boneless, cut in cubes (approx. 2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves, plus extra, chopped, to garnish
- 5 g fresh coriander leaves, plus extra, chopped, to garnish
- 1 tsp ground pepper
- 2 threads saffron
- 20 g butter
- 150 g carrot, cut in pieces (approx. 2-3 cm)
- 150 g courgette, cut in pieces (approx. 2-3 cm)
- 150 g turnip, cut in pieces (approx. 2-3 cm)
- 150 g butternut squash, cut in pieces (approx. 2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1962.3 kJ / 469 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pour Over Coffee
5 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45min
Avocado with Egg and Salmon Tartare
50min
Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1h
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Confetti Rice
45min
Menu with Ginger-Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
45min
Egg white omelette
35 Min
Bruschetta
3h
Moroccan Zaalouk
1 godz. 5 min
Quick Rise Basic Bread
45min