Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zalmmousse
- 150 g verse zalmfilet, ontveld, in stukken (4 cm)
- 20 g boter
- 150 g gerookte zalm, in stukken
- 200 g room, 35% vet
- 1 takje verse dille, enkel de blaadjes
- 1 el kappertjes op azijn, uitgelekt
- 1 tl citroensap
- 1 - 2 snuifjes gemalen witte peper
- 1 tl gelatinepoeder
- 1 - 2 el kokend water
Gougère-soezen
- 80 g Gruyère kaas, in blokjes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tl zout
- 1 snuifje chilipoeder
- 80 g boter
- 120 g bloem
- 3 eieren
- verse bieslook of verse dille, fijngehakt, als garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 611 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 224.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 Min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Brak ocen
Gestoomd paaslam met groentjes
Brak ocen
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Brak ocen
Carnaval maskers
1 Std. 45 Min
Ciabattabroodjes
3h 30 min
Varkensbuik met noedels en barbecuesaus
Brak ocen
Pâté in korst
10 Std.
Gefermenteerde wortelen
Brak ocen
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2 godz. 20 min
Gegratineerde coquilles
25 Min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 min