Gougère-soezen met zalmmousse
TM6 TM5 TM31

Gougère-soezen met zalmmousse

5.0 (5 ocen)

Składniki

Zalmmousse

  • 150 g verse zalmfilet, ontveld, in stukken (4 cm)
  • 20 g boter
  • 150 g gerookte zalm, in stukken
  • 200 g room, 35% vet
  • 1 takje verse dille, enkel de blaadjes
  • 1 el kappertjes op azijn, uitgelekt
  • 1 tl citroensap
  • 1 - 2 snuifjes gemalen witte peper
  • 1 tl gelatinepoeder
  • 1 - 2 el kokend water

Gougère-soezen

  • 80 g Gruyère kaas, in blokjes (3 cm)
  • 150 g water
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 80 g boter
  • 120 g bloem
  • 3 eieren
  • verse bieslook of verse dille, fijngehakt, als garnering

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
611 kJ / 145 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
4.7 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
0.3 g
Sód
224.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy