Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g donkere chocolade, min. 60% cacao, in stukken of callets
- 200 g room, 35% vet
- 1 el sinaasappellikeur (bv. Cointreau® of Grand Marnier®)
- 4 eieren, medium (53-63 g), gescheiden
- 60 g suiker
- 1 sinaasappelschil, de zeste, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sinaasappelconfituur met Campari
1 godz. 35 min
Sabayon met sinaasappellikeur
15 min
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Keine Bewertungen
Soep met zeeduivel en garnalen
1h
Snelle kaassoufflés
45 min
Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes
Keine Bewertungen
Mini panettone
Keine Bewertungen
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2h 10min
Heerlijke herfstdressing
Keine Bewertungen
Rijstcake met zoete azukiboonpasta
Keine Bewertungen
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Keine Bewertungen
Knapperige chocolade stokjes
55min