Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g chicken breast fillets, skinless
Marinade
- 2 onions, cut into halves
- 3 - 4 garlic cloves
-
1
piece fresh ginger, 3 cm, thinly sliced
lub 2 tsp ground ginger - 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp lemon grass, freeze-dried or ground
- 50 g light sesame oil, from unroasted sesame
- 50 g soy sauce
- 2 tsp sambal oelek
Peanut satay sauce
- 200 g roasted salted peanuts
- 1 garlic clove
-
20
g Thai green curry paste
lub 20 g Thai yellow curry paste - 1 tbsp light sesame oil, from unroasted sesame
-
1
tbsp lime juice
lub 1 tbsp lemon juice - 400 g coconut milk
- 20 g sugar
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 538 kJ / 129 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatballs with Romesco sauce
1h 40min
Slow Cooked Chili con Carne (Metric)
7 godz.
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2 Std. 30 Min
Vegetable Stir Fry with Eggs and Rice (Hestan Cue™) Metric
40min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1h 15min
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29 Std. 45 Min
Thai Green Curry Paste
10min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Salted Caramel Florentines
55 min
Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya
1h
Béarnaise sauce
15min
Teriyaki sauce
25 min