Bread rolls with parmesan and rosemary

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
16 pieces

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 - 2 tsp
    1 - 2 tsp dried rosemary, chopped
  • water plus extra for brushing
    300 gram
  • dried yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
    2 tsp
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • bread flour
    400 g
  • sea salt
    1 tsp
  • mixed seeds (e.g. poppy seeds, sesame seeds), for sprinkling (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 170.7 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 492.5 kJ / 117.7 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...