Wersje kompatybilne
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sprig fresh rosemary
- 600 g turkey breast fillet, skinless, boneless, butterflied
- 8 processed cheese slices
-
260
g pancetta, sliced
lub 260 g prosciutto, sliced - 1 garlic clove
- 1 shallot, cut in half
- 30 g butter
- 300 g water
- 200 g dry white wine
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 20 g dried porcini mushrooms, soaked and squeezed
- 5 drops Worcestershire sauce
- 50 g cream, min. 30% fat
- 2 pinches freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 14238 kJ / 3403 kcal
- Białko
- 263 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 255 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Lemon Tiramisu
6 godz. 25 min
Crema catalana
40min
Potato goulash
1h
Crispy turkey and lentil meatballs
40min
Pistachio Chocolate Truffles
6h 15min
Apple crumble meringue slice
2 godz.
Cannelloni
1h 20min
Spitzbuben (Jam Cookies)
1h