Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto
TM6 TM5

Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto

3.9 (7 ocen)

Składniki

Risotto

  • 120 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
  • 50 g Schalotten, halbiert
  • 30 g Olivenöl
  • 320 g Risottoreis
  • 100 g Weisswein
  • 800 g Wasser
  • 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)

Cicorino rosso und Fleisch

  • 2 EL Olivenöl
  • 1 Cicorino rosso (150 g), Strunk entfernt, in Streifen (5 mm)
  • 2 Prisen Zucker
  • 2 Prisen Salz
  • 3 Rindsentrecôte (je ca. 230 g, 2 cm dick)

Fertigstellung

  • 30 g Butter
  • Trüffel nach Belieben, gehobelt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2191.5 kJ / 523.5 kcal
Białko
35.9 g
Węglowodany
42.4 g
Tłuszcz
21.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy