Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ui, in kwartjes
- 50 g wortel, gepeld en in schijfjes (0,5 cm)
- 50 g selderij bladeren, gewassen en gedroogd
- 250 g linzen
- 1 laurierblad, gedroogd
- 1 el groentebouillon
- 1000 g water
- 50 g olijfolie
- 200 g verse spinaziebladeren, gewassen en gedroogd
- ½ tl fijn zout (opcjonalnie)
- 160 g rijst (kooktijd 16 minuten)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min
Stoofpot van linzen
2h 35min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1h 35min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1 Std. 15 Min
Rode kool cups met kip
25 Min
Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
Brak ocen
Zoetzure dhal
Brak ocen
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 Min
Linzenbrood
1 Std. 55 Min
Omelet van eiwit
35 Min
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 Std. 30 Min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 Min