Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ui, in kwartjes
- 50 g wortel, gepeld en in schijfjes (0,5 cm)
- 50 g selderij bladeren, gewassen en gedroogd
- 250 g linzen
- 1 laurierblad, gedroogd
- 1 el groentebouillon
- 1000 g water
- 50 g olijfolie
- 200 g verse spinaziebladeren, gewassen en gedroogd
- ½ tl fijn zout (opcjonalnie)
- 160 g rijst (kooktijd 16 minuten)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gembersoep met rode paprika
50min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 godz. 10 min
Goulash van linzen en champignons
45 dk
Mexicaanse limoensoep
40min
Ezogelin Soep
1 godz. 5 min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40min
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 Std. 30 Min
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40min
Ontstekingsremmende Papaya-kurkuma-gember-chia smoothie
10 min
Vegetarische chili
1 godz. 5 min
Romige Marokkaanse bonensoep
35min