Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in stukken (2-3 cm)
- 170 g uien, gehalveerd
- 2 eieren
- 30 g fijne havervlokken
- 1 ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- 450 g diepgevroren bladspinazie, ontdooid, goed uitgelekt (± 350 g)
- 3 snuifjes gemalen peper
- 30 g olie
- 3 el geklaarde boter
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 574.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado limoen cheesecake (zonder toegevoegde suiker)
2h 30 min
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15min
Scandinavische brunch
Brak ocen
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30min
Vegan baklava
Brak ocen
Drie kaas pides
1h 40min
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1h
Veggie regenboog pizza
Brak ocen
Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm
4h
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1h 20 min
Kokosmelk en cacao pudding (zuivelvrij)
15min
Noten bolognese
35 Min