Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in stukken (2-3 cm)
- 170 g uien, gehalveerd
- 2 eieren
- 30 g fijne havervlokken
- 1 ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- 450 g diepgevroren bladspinazie, ontdooid, goed uitgelekt (± 350 g)
- 3 snuifjes gemalen peper
- 30 g olie
- 3 el geklaarde boter
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 574.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenbrood
1 Std. 45 Min
Halloween pompoentaart
4h
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10min
Amandelpap
10min
Tarwe-, noten- en zuivelvrije mueslirepen
Brak ocen
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45 Min
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1h 25min
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Brak ocen
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45 Min
Candy Cane-koekjes
1 Std. 45 Min
Zweedse worteltaart
2h
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min