Fingers de poisson à la sauce tomate

Fingers de poisson à la sauce tomate

3.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de bière
  • 120 g de farine de blé
  • ½ c. à café d'ail en poudre
  • ½ c. à café de persil séché
  • 1 c. à café de levure déshydratée
  • 1 c. à café de sel fin
  • 500 g de filet de cabillaud, sans la peau et sans les arêtes, coupés en bâtonnets (2 x 6 cm) (voir conseil)
  • 30 g d'huile d'olive
  • 400 g de passata
  • ½ c. à café de sucre (opcjonalnie)
  • 1 pincée de bicarbonate de soude
  • 300 g d'huile de friture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26.16 g
Kalorie 1321 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 10.44 g
Błonnik 2.06 g
Węglowodany 26.43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...