Gnocchi de ricotta et betteraves

Gnocchi de ricotta et betteraves

2.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Les gnocchi
  • de parmesan en morceaux (2-3 cm)
    100 g
  • de pain rassis
    30 g
  • d'eau
    700 g
  • de pommes de terre à chair farineuse pelées et en tranches (1 cm)
    500 g
  • de farine bise
    50 g
  • de betteraves, cuites rouges, en tranches (1-2 cm)
    200 g
  • de farine
    250 g
  • de ricotta de brebis en morceaux et préalablement égouttée
    100 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre
    1 pincée
  • de cannelle moulue
    1 pincée
Le nappage
  • de farine
    20 g
  • de beurre
    20 g
  • de lait
    300 g
  • de gorgonzola
    50 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • tiges de ciboulette fraîche hachées (1-2 mm) (facultatif)
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 670 kcal / 2803 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...